Natūrali kosmetika iš Kretos 

Pradžių pradžia


O viskas prasidėjo taip. Dar praeitą gegužę atostogavome su šeima Kretos saloje, Graikijoje. Nors dar buvo gegužės galas, tačiau saulės jau turėjome pakankamai, kad ir pasimaudyt, pasidegint, o ir suprakaituot kaip reikiant bevaikštant. Taigi namie buvau pamiršus keletą svarbių higienos reikmenų, tai teko suktis vietoje. Užėjus į muilais, žolelėmis ir aliejais kvepiančią parduotuvėlę Hersonissos mieste pasiteiravau pardavėjos apie dezodorantą ir priemonių nuo saulės. Pasirinkimas buvo toks, kad akys raibo. O ir viskas nauja, nemaytyta, nenuvalkiota kiekvienam prekybcentry. Kadangi išsirinkti tiesiog neturėjau jėgų reikėjo suktis iš situacijos. Pardavėjos paklausiau:
-  Ką jūs turit itin natūralaus?

- O! Itin natūralaus!? Eime, nuvesiu jus prie išskirtinės linijos - Evergetikon - tarė ji ir pasukome prie atskirai stovinčio dailiomis, žaliomis dėžutėmis puošto stendo., - štai čia - mūsų eksliuzyvinė kosmetika. Ji 100% natūrali, be vandens, iš maistui tinkančių produktų! 

Na, ką gi, atsispirti negalėjau ir jau tą pačią dieną teko naujoves išbandyti. Visų pirma, ką galiu pasakyti, kad nustebino kvapas - toks tyras, natūralus, neiššaukiantis, bet kartu ir ryškus bei maloniai nuteikiantis. O ir veiksmingos priemonės! Aliejus nuo saulės tiko man stebuklingai! Esu iš tų, kuri dega raudonai, skaudžiai, nevienodai... Taigi su šia priemone ne tik apsissaugojau nuo kenksmingų UV spindulių, bet ir gražiai idegiau! Ir dar sužinojau, kad visa Graikija tepasi kviečių gemalų aliejumi, kuris sudaro natūralią apsaugą nuo saulės, o ši Evergetikon priemonė būtent ir daryta jo pagrindu. Beje, įdegis nenusilupo pirmą kartą gyvenime! Naudojau ne vien aš, bet ir 1 metukų sūnelį ištepėm, kad galėtų be problemų žaisti saulėje.

Antra prekė, kurią įsigijau iš Evergetikon, buvo dezodorantas su jazminu nuo prakaitavimo. Priemonė pagaminta bičių vaško pagrindu su augaliniais bei eteriniais aliejais. Daugiau nieko... visiškai... Bičių vaškas neužkemša porų, oda kvėpuoja, sakyčiau, net truputį paprakaituoja, tačiau absoliučiai be kvapo! Kaip tai veikia? O gi sudėtyje esantis arbatmedžio aliejus naikina grybelį, atsirandantį prakaitavimo metu, kuris ir sukeltų blogą kvapą. Problema išspręsta! Beje, tai pieštukas ir jis išsisuka, bet į kairę pusę. Taip ir nesuprantu, kodėl :)
Taigi išbandę ir tikrai su naujomis priemonėmis nesusigadinę sau atostogų, grįžome namo į Švediją ir pradėjome regzti planus planelius, kaip kuo daugiau žmonių įtraukti, kad išbandytų ir pamiltų šį kretietišką gėrį. Taip Evergetikon atsidūrė villoeco.se prekių lentynose, o nuo š.m. kovo mėnesio tapome oficialiais jų atstovais Švedijoje ir Lietuvoje! Bet apie tai veliau...

Komentarai