Įsimylėjus apelsinų eterinį aliejų...




Apelsino eterinis aliejus (Citrus sinensis)


Apelsinas yra nepaprastai populiarus, o tai nenuostabu! Jo ryškus, saulėtas aromatas kvepia lygiai taip pat kaip šviežiai nulupti vaisiai. O apelsinų eterinio aliejaus panaudojimo būdų yra tiek daug, kad jis yra vienas iš „būtiniausių“ aliejukų net ir mažiausias kolekcijas teturintiems.
Mėgstamiausi apelsinų eterinio aliejaus vartojimo būdai yra:
·      virškinimui palengvinti, 
·      skausmui, patinimams malšinti, 
·      skrandžio spazmams nuraminti,
·      palengvinti pykinimą, 
·      anti-depresinis, optimizmą keliantis, 
·      natūrali valymo priemonė ir net 
·      puikus pagalbininkas darant mišinius vaikams.

Taigi kaip naudoti apelsinų eterinį aliejų norint praskaidrinti savo dienas?

1. Apelsinų eterinis aliejus https://www.villoeco.se/lt/produktas/florihana-apelsinas-saldusis-ekologiskas-eterinis-aliejus/ yra puikus natūralus preparatas malšinti skausmui, sumažinti uždegimą. Jis taip pat maloniai vėsina, todėl yra puikus pipirmėčių eterinio aliejaus (Mentha x piperita) https://www.villoeco.se/lt/produktas/pipirmete-ekologiskas-eterinis-aliejus/  palydovas - tai dar vienas puikus aromaterapinis pasirinkimas norint atsikratyti skausmų (iš dalies dėka to, kad aliejuje yra labai daug mentolio).
Sumaišykite apelsino ir pipirmėtes eterinius aliejus į bet kurį bazinį aliejų:
  • 30 ml šalto spaudimo augalinio aliejaus, kaip pvz. migdolų, alyvuogių, kokoso.
  • 12 lašų apelsino eterinio aliejaus (Citrus sinensis),
  • 6 lašai pipirmėtės eterinio aliejaus (Mentha × piperita)
Supilkite eterinius aliejus į bazinį aliejų ir gerai išmaišykite.
Naudokite mišinį įmasažuodami tiek skaudančias kūno vietas, tiek ten, kur jaučiasi spazmai, nuovargis ar įtampa. Šis gaivus variantas itin padeda esant ir galvos skausmams.

2.    Apelsino eterinis aliejus padeda sumažinti patinimą bei skatina kraujo cirkuliaciją. Kartu su juo naudokite kamparinio rozmarino (Rosmarinus officinalis camphor) ea, nes tai dar vienas aliejus, kuris puikiai pagerina cirkuliaciją. Išbandykite šį mišinį ant patinusių rankų ar kojų karštą vasaros dieną!

Paruoškite savo mišinį į 30 ml stiklinį butelį. Sumaišykite alijošių, eterinius aliejus ir solubolį ir atsargiai suplakite. 
*Solubolis yra dispergentas, padedantis eteriniams aliejams pasiskirstyti po alijošių. (švelniai pakratyti šį mišinį prieš kiekvieną naudojimą). Kas kelias savaites pasidarykite po naują mišinį, kad jis visuomet išliktų šviežias, čia gi nenaudojame jokių konservantų.

3.     Šis receptas yra skirtas aromaterapiniam inhaliatoriui pasigaminti - tokį inhaliatorių, kurį galite pasiimti su savimi bet kur. Tai yra maždaug lūpų balzamo tūbelės dydžio ir formos, todėl galite nešiotis ją su savimi krepšyje ar kišenėje. Tiesiog pasinaudokite ja, kad padarytumėte keletą gilių įkvėpimų bet kuriuo metu.
               Naudokite apelsinų eterinį aliejų kartu su dviem kitais aliejais, kurie irgi gaunami iš citrusinių medžių. Pirmasis būtų Bergamotė (Citrus bergamia) https://www.villoeco.se/lt/produktas/apelsinas-saldusis-ekologiskas-eterinis-aliejus-2/ - tai citrusinis vaisius, kurio mes nevalgome, nes vaisiai yra per daug kartūs, tačiau kaip ir kitų citrusinių, eterinis bergamočių aliejus yra nuostabus, pakeliantis nuotaiką, suteikiantis optimizmo ir gerovės jausmą. Kitas šio inhaliatoriaus aliejus yra Neroli . Tai gėlių eterinis aliejus, tačiau jis taip pat gaunamas iš citrusinio medžio – distiliuojami karčiojo apelsino medžio žiedai, kad gautume šį nuostabų aliejų, kuris yra labai populiarus natūralių kvepalų gamyboje. Neroli gali tapti mėgstamiausiu eteriniu aliejumi, norint pakelti blogą nuotaiką ir nuraminti širdgėlą. Taigi:
o   8 lašai bergamočių eterinio aliejaus (Citrus bergamia)
o   5 lašai apelsinų eterinio aliejaus (Citrus sinensis)
o   2 lašai Neroli eterinio aliejaus (Citrus aurantium amara)
               Aromaterapijos inhaliatorių pasidaryti yra labai paprasta! Viskas, ką jums reikia padaryti, tai įdėti medvilnės takelį į inhaliatoriaus plastikinę tubelę. Tada eterinius aliejus lašinkite tiesiai ant medvilnės. Paskutinis žingsnis - užfiksuokite dangtelį į vietą, kad medvilnės gabalėlis neišslystų. Uždarykite dangteliu. Baigta! Jūsų inhaliatorius laikys apie 2 mėnesius, po to turėtumėte pasidaryti naują. 
          
            4. Pristatome dar vieną apelsinų eterinio aliejaus naudojimo būdą – paspartinti virškinimą!

Apelsinas yra naudingas esant daugeliui skrandžio diskomforto atvejų: tinka esant spazmams ir pykinimui ar tiems atvejams, kai jūs tiesiog per daug suvalgėte ir jaučiatės šiek tiek nepatogiai. Šio recepto pagrindą sudaro bekvapis natūralus losjonas. Padėkite savo pilvukui:


                 o 28 g natūralaus kremo ar losjono,

                 o 5 lašai Romėniškosios ramunėlės eterinio aliejaus (Chamaemelum nobile), https://www.villoeco.se/lt/produktas/ramunele-vokiska-eterinis-aliejus-ekologiskas/
                 o 5 lašai Apelsinų eterinio aliejaus (Citrus sinensis),
                 o 5 lašai Pipirmėčių eterinio aliejaus (Mentha × piperita).

Paruoškite šį mišinį į 30 ml stiklinį indą. Įpilkite losjoną, o po to įlašinkite eterini
us aliejus. Maišykite stikline maišymo lazdele kol aliejai susimaišys. Tada tepkite mišinį ant pilvo, pilvo apačios ir apatinės nugaros dalies. Kas keletą savaičių pasigaminkite vis šviežią variantą, nes pats losjonas yra vandens pagrindo, o mes čia vėlgi nenaudojame jokių konservantų.
Smagių jums apelsininių švenčių! 





 

Komentarai